marți, 5 iunie 2012

Ziua Mondiala a Mediului

Ziua Mondiala a Mediului este aniversata in fiecare an pe 5 iunie, in peste 100 de tari din lume, incapand din anul 1972, cand la Stockholm, la Conferinta pentru Sanatate Umana, organizata sub egida Natiunilor Unite, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a stabilit ca ar trebui incurajate actiunile pentru protejarea mediului inconjurator. Ziua Mondiala a Mediului reprezinta un semnal de alarma tras de institutiile guvernamentale, administratiile locale, asociatiile de tineri, organizatiile neguvernamentale sau mass-media privind necesitatea protejarii mediului.
Anul 2012 a fost ales de ONU ca fiind "Anul International al Energiei Durabile pentru toti", iar gazda evenimentului va fi Brazilia, unde liderii mondiali se vor intalni si pentru a sarbatori 20 de ani de la Summit-ul Pamantului de la Rio de Janeiro din 1992.
Tema 2012 pentru Ziua Mondiala a Mediului este "Economia Verde: Oare te cuprinde?".Ziua Mondiala a mediului va clarifica si va prezenta economia verde ca pe o alternativa necesara pentru viitorul mediu inconjurator. ONU descrie economia verde ca pe o incercare de progres economic si social. In Romania evenimentul este celebrat la nivel national prin diverse activitati tematice. Sarbatorirea Zilei Mondiale a Mediului ne ofera, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au actiunile noastre asupra mediului, dar si masurile pe care trebuie sa le intreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepasarea si inconstienta au distrus.

Niciun comentariu: