vineri, 21 septembrie 2012

Ziua Internationala a Pacii

Pe 21 septembrie, in fiecare an se sarbatoreste Ziua Internationala a Pacii.  In 1981 Adunarea Generala a ONU a declarat ca a treia marti din septembrie, ziua de deschidere a sesiunilor ordinare ale Adunarii Generale din fiecare an, sa fie declarata oficial si observata ca Ziua Internationala a Pacii sa fie dedicata comemorarii si intaririi  idealului de pace atat in interiorul frontierelor, cat si intre toate tarile si popoarele. In 2001 Adunarea Generala a ONU a adotat o noua rezolutie, 55/282 declarand ziua de 21 septembrie a fiecarui an  ca si Ziua Internationala a Pacii.
Aceasta zi a fost infiintata pentru a promova pacea mondiala, pentru a pune capat violentei din comunitatile in care traim si din scoli, fiind adresata tuturor locuitorilor din toate sectoarele societatii, de la autoritati,  institutii internationale, organizatii regionale si pana la organizatii neguvernamentale sau simpli cetateni. Un moment foarte important pentru aceasta zi este "Minutul de Liniste ", tinut concomitent la ora 12 in toate colturile lumii. In fiecare an se anunta minutul de liniste prin  sunetul scos de Clopotul Pacii. Acesta se afla la sediul Natiunilor Unite.
Baruch Spinoza, spunea ca:  "Pacea nu este absenta razboiului.Este o virtute, o dispozitie spre bunavointa, incredere si dreptate. "

Niciun comentariu: