miercuri, 2 mai 2012

2 Mai Ziua Tineretului


In fiecare an pe 2 mai este sarbatorita Ziua Tineretului, instituita prin Legea 425/25.X.2004. Cu aceasta ocazie au loc diverse activitati sportive, sociale, culturale, artistice si sportive care vizeaza principalele domenii de interes ale tinerilor.
Ziua Nationala a Tineretului in Romania a fost stabilita in anul 2004, ca urmare a initierii unui proiect legislativ formulat de 15 deputati de la toate formatiunile politice parlamentare. In prima faza, propunerea a fost respinsa de Senat, dar in octombrie 2004 a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor. Textul initial al legii prevedea ca aceasta zi sa fie declarata libera pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, dar Comisia de invatamant nu a fost de acord cu aceasta propunere, invocand principiul constitutiona lprivind egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii.
Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, prin intermediul Directiei pentru Sport si Tineret a municipiului Bucresti, a Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret si a Caselor de Cultura a Studentilor,organizeaza, in 2 mai, o serie de actiuni culturale si sportive ale caror principali actori sunt tinerii. Activitatile care vor avea loc la nivel national, se vor desfasura in parteneriat cu institutiile publice cat si cu organizatiile neguvernamentale.

Niciun comentariu: